Bazı Yazarların Ölüm Nedenleri

Bazı Yazarların Ölüm Nedenleri

Edebiyatı ve insanlığı yazdıklarıyla, hissettirdikleriyle farklı etkileyen birçok yazar bulunmaktadır. Bazen düşünüyorum da edebiyatlarının doruk noktasında hayata gözlerini yuman veya farklı hastalığa yakalanan sayısız yazar bulunmaktadır.  Bu noktada bazılarının eserleri yarım kalıyor. Eminim ki bazıları da akıllarında sayısız fikirle göçüp gitmiş oluyor. Ben de bu yazımda bazı yazarların ölüm sebeplerine yer veriyorum. Sizlerde yazı da yer almayan ve enteresan bir sebepten hayata gözlerini kapatan bir yazar biliyorsanız instagram üzerinden bize yazabilirsiniz.

Honoré de Balzac

Honore De Balzac

Çoğu kaynaktan Honore de Balzac’ın çok fazla kahveden boğularak öldüğü yazılmaktadır fakat bazı kaynaklarda da ölüm sebebi farklı nedenler gösterilmektedir. Balzac çalışma temposu bakımında diğer insanlardan farklı bir rutine sahipti. Bir günün, 15-16 saatini yazarak geçirir ve bu sürede de bol bol kahve tüketirdi. Evlendikten sonra eşiyle birlikte yola çıkan Balzac’ın sağlığı yolda giderek kötüleşti. Bu sürede Balzac’ın “aşırı zayıf bir halde” ve “sürekli terleme halinde” olduğu söylenmektedir. 18 Ağustos 1850 tarihinde annesinin yanında hayata gözlerini yumdu.

Aleksandr Puşkin

Alexander Puşkin​

1837 yılında Puşkin, eşinin ve yakın arkadaşının ilişkisi olduğu yönünde isimsiz mektuplar alır. Bunu üzerine mektup ile düello davetinde bulunur.  “Son derece aşağılayıcı bir mektup” gönderdiği için, bu mektuba verilecek tek cevabı bir düelloyu kabul etmek olduğunu herkes bilir. Puşkin, bu düelloda vurulur ve vurulduktan üç gün sonra ölür.

Aleksandr Puşkin

Stefen Zweig​

22 Şubat 1942’de Rio de Janeiro’da bulunan evinde, karısı ile intihar eden Zweig için Brazilya Devleti resmi cenaze töreni düzenledi. İntihar ettiği ev ise müze olarak faaliyet göstermektedir.

İntihar sebebi için Alman şair Kleist’ten etkilendiği söylenmektedir. Kleist, eşinin hayatına ve kendi hayatına silah ile son vermişti. Bu durumun aynısını yaşamak istediği söylenen Zweig, içeceğine bol miktarda zehir koymuştur. Kendisi içtikten sonra eşine uzatmıştır. Bunun üzerine eşi Lotta’da “Beni seviyor musun?” sorusunu sorar. “Evet” cevabını alınca şişedeki zehri kendisi de içer. Çoğu kaynakta içtiklerinin hap olduğu ve bunu da II. Dünya Savaş’ından dolayı yaptıkları dile getirilir. Avusturya’dan Brezilya’ya şiddet ve savaştan uzak kalabilmek için gitmelerine rağmen yine savaş yüzünden vefat etmiş sayılmaktadır.

Tolstoy ​

Tolstoy, “Tanrının Egemenliği İçinizdedir” kitabıyla Ortodoks Kilisesi tarafından aforoz edildi. Ömrünün kalan yıllarında yaşadığı küskünlük sebebiyle evini ve ailesini bırakıp yola çıktı. 82 yaşındayken, 1910 yılında kışın ortasında Astapovo tren istasyonunda ölü bulundu. Ölüm sebebi için kimi kaynak zatüre kimisi ise donarak olduğunu söylemektedir.

Euripides​

MÖ 480 yılı doğduğu, MÖ 406 yılında öldüğü kayıtlara geçen yunan oyun yazarı Euripides’in ölümü hakkında farklı söylentiler olsa da en önemlisi ve en ilginci köpekler tarafından parçalanması yönündedir. Saray içerisindeki kıskanç kişilerin, Euripides’i dönemin Makedonya kralı Archelaus’un köpeklerine parçalattığı söylenmektedir.