J.K. Rowling
YKY
Fantastik
274
Harry Potter ve Felsefe Taşı, İngiliz yazar J.K. Rowling tarafından yazılmıştır. Rowling’in yarattığı sihir dünyasının birinci kitabı olan Felsefe Taşı, sihir dünyasında popüler olan bir çocuk ile tanışmamızı sağlar. Popülerliğini ailesinin fedakarlığından alan Potter’ın, sihir dünyasını ilk kez duyması ve anlamlandırmasına bizlerde ortak oluyoruz.
11 yaşına kadar birlikte yaşadığı eniştesi ve teyzesi ne kadar uğraşsa da bu dünyayı ondan gizleyememişlerdir. Her büyücü gibi Harry’de 11 yaşına geldiğinde, gerekli büyü derslerini alması için Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’na kayıt olur. Ailesini bebekken kaybeden Harry’nin, kendini ilk kez evinde gibi hissettiği bir yere gelmesi ve burada ailesi olarak göreceği insanlarla tanışması daha ilk sayfalarda içimizi ısıtır. Okul yolunda, Hogwarts Ekspresi’nde tanıştığı Ron Weasley ve Hermione Granger ile sayısız maceraya atılacağını göreceksiniz.
Doğduğu gün kehanetlere konu olan Harry’nin 7 senelik okul hayatı 7 farklı kitap ile anlatılmıştır. Felsefe Taşı kitabında okuldaki ilk senesini geçiren Harry, büyücülüğe dair birçok şey öğrenir, yeni arkadaşlar edinir. Birinci sınıf öğrencisi olmasına rağmen birçok zorluğu atlatır, okula ve büyücülüğe adapte olur, daha bu yaşında kötülerle savaşmaya başlar.
İlk olarak 26 Haziran 1997’de yayımlanan ve hala etkisi devam eden Harry Potter serisi, derinlemesine uzanan bir dünya olduğu için nesillerdir ilgi görmektedir. O kadar ilgi gördü ki çoğu kişinin bilmediği bir durum ortaya çıktı. Kitaplara gelen bu talep yazar J.K. Rowling’in kitap yazarak dolar milyarderi olan ilk yazar olmasını sağladı. Aynı zamanda Birleşik Krallık’ın en zengin kadını unvanını aldı.
Joanne Kathleen Rowling (J.K.Rowling) 31 Temmuz 1965 tarihinde İngiltere’de dünyaya geldi. Ailesi ile birkaç yer değiştirdikten sonra üniversite eğitimine Exeter Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi olarak başladı. Üniversite eğitimini tamamlayınca Londra’ya yerleşti.
veya.
Çünkü.
Çünkü.
Bundan Böyle
Nedeniyle
veya.
Bu Yüzden.
Çünkü.
veya.
Çünkü.
Çünkü.
Bundan Böyle
Nedeniyle
veya.
Bu Yüzden.
Çünkü.
veya.
Çünkü.
Çünkü.
Bundan Böyle
veya.
Çünkü.
Çünkü.
Bundan Böyle
Nedeniyle
veya.
Bu Yüzden.
Çünkü.
Nedeniyle
veya.
Bu Yüzden.
Çünkü.