Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı

Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı

Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı

Kitap Künyesi

Yazar

Dale Carnegie

Yayınevi

Epsilon

Kitabın Türü

Kişisel Gelişim

Sayfa Sayısı

175

Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı Kitap İncelemesi

Paulo Coelho’nun üçüncü ve en meşhur romanı Simyacı ile karşınızdayım. Simyacı ile karşınızdayım. Simyacı, yayımlandığı yıldan bu yana bir çok dile çevrilmiştir. Bundan dolayı bu kitabı mutlaka çevremizdeki çoğu insandan mutlaka duymuşuzdur. En Çok Okunan İkinci Latin Amerikalı Yazar olan Paulo Coelho’nun bu eseri insanların birbirlerine tavsiye etmesi ile klasik bir yapıt haline geldi.

Çevremdeki insanlar ve  konferanslarına katıldığım sayısız girişimcinin de tavsiye ettiği bir kitap olduğu için hemen alıp okudum.

Kitaba Dair

Roman, zamanında Endülüs Emevi topraklarında olan İspanya’da başlamaktadır. Endülüslü Çoban Santiago’nun “Kişisel Menkıbesi” uğruna atıldığı maceranın anlatıldığı bu kitap, okuyucularına kendi hayatlarını sorgulatmayı başarıyor. Çobanımız Santiago, kendi “Kişisel Menkıbesi” yolunda karşısına çıkan “Dünyanın en büyük yalanı ne?” ve “Mutluluğunu nasıl kuracaksın?” gibi insanın kendisine sorması gereken soruları kendi içinde cevaplayıp bizlere de ön ayak oluyor.

Kitabın arkasında yazan “Simyacı’yı okumak, herkes daha uykudayken şafak vakti uyanıp güneşin doğuşunu izlemeye benziyor.” cümlesine sonuna kadar katılıyorum çünkü kitap, çoğu insana kendini sorgulama fırsatı yaratmaktadır. 

Santiago, yaşadığı topraklardan başka yerleri görmek ve buraları gezmek istiyor. Santiago’nun rahip olmasını isteyen babası oğlunu çok fazla zorlamayarak ona bir miktar para vererek koyun almasını sağlıyor.

Simyacı kitabının ilk sayfalarında yaşanan bu olayla Santiago, “Kişisel Menkıbesi” adına ilk adımı atmış oluyor.

Santiago, kimseyi kendi hayatına karışacak veya kendi hayatını nasıl yaşaması gerektiğini söyleyecek bir konuma getirmeyerek bizlere ilham oluyor. Günümüzde toplum baskılarından dolayı çoğumuz bize verilen veya dayatılan seçeneklerden seçim yapıyoruz veya yapmak zorunda oluyoruz. Hayatımızın iplerini elimize alıp kendimizi yönlendirmeliyiz. Toplumda öyle insanlar var ki ipleri eline almayı bırakın, iplerini başkası kontrol ediyor. Hatta o iplerle hayatı elinden alınan bile var. Bunlar gibi olaylarla karşılaştıkça bazılarımız kendi hayatları için şükrediyor bazılarımız da ümitsizliğe kapılıp hayal kurmaktan vazgeçiyor.

Daha iyi bir toplum için hayal kurun, en önemlisi kendimiz için hayal kurmalıyız. İnsanlar ümitsizliğe kapılırsa, herkes kendi ipini kaçırırsa toplum olmaktan çıkarız. Daha iyi bir hayat, daha bir toplum için hayal kurun. Hayaliniz için mücadele edin. Kitapta da dediği gibi “Gerçekten bir şeyi yapmak istiyorsanız, bütün evren sizin yararınız için işbirliği yapacaktır.”

Çizgi

Dale Carnegie

Dale Carnegie, 24 Kasım 1888’de Maryville, Missouri’de doğdu. Çiftçi bir ailenin ikinci oğluydu. Maryville’de kırsal okullara gitti ve burada topluluk önünde konuşma dersi vermeye başlama fikri doğdu.

Yazarın Diğer Kitapları

İlginizi Çekebilecek Bazı Kitaplar

Metehan Anaç

Founder of Lectopus

Akdeniz Üniversitesi Makine Mühendisliği’nden mezun oldu. Anaçlar Tarım şirketi olarak Antalya başta olmak üzere tüm Türkiye’de tarımın çeşitli alanlarında bulunmaktadır. Aynı zamanda “Lectopus: Kitap İnceleme Platformu” kurucusudur.

veya.

Çünkü.

Çünkü.

Bundan Böyle

Nedeniyle

veya.

Bu Yüzden.

Çünkü.

veya.

Çünkü.

Çünkü.

Bundan Böyle

Nedeniyle

veya.

Bu Yüzden.

Çünkü.

veya.

Çünkü.

Çünkü.

Bundan Böyle

veya.

Çünkü.

Çünkü.

Bundan Böyle

Nedeniyle

veya.

Bu Yüzden.

Çünkü.

Nedeniyle

veya.

Bu Yüzden.

Çünkü.