Jules Verne
Türkiye İş Bankası
Kültür Yayınları
Hikaye
49
“Bilimkurgunun babası” olarak adlandırılan, Ay’a Yolculuk, Balonla Beş Hafta gibi kitaplarla da bilinen Jules Gabriel Verne Zacharius Usta kitabında da sürükleyici bir bilimkurgu sergilemiş.
İçeriği din ve bilim karışımı bir bilimkurgu olan bu kitabın konusu şu şekildedir;
Zacharius Usta oldukça becerikli işinin piri olan bir saat ustası. Bu sebeple de oldukça kibirli. Fakat ustanın yaptığı her saat tek tek bozulmaya, sebepsiz yere durmaya başlıyor. Ne zaman ustanın saatlerinden biri dursa aynı zamanda ustanın kalbi de durma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Çırağı ve kızı çözüm bulmaya çalışıyor fakat nafile. Usta kelimenin tam anlamıyla saatleri ile bütünleşmiş durumda.
Zachrarius Usta kendi yaptığı işi kimseni onun gibi yapamayacağını savunan, kibirli ve bencil bir karakter. Herkesten üstün olduğunu düşündüğünden dolayı da ölümsüz olması gerektiğine inanıyor.
Yaptığımız işte en iyisi olmak istememiz doğal bir şey. Fakat fazla hırs ve kibir her zaman kötü sonuçlar doğurur. Her zaman yarışacağımız ve kıyaslayacağımız tek kişi kendimiz olmalıyız. Bir işte en iyi olduğunuzu düşünmek bile başkalarıyla kendinizi kıyaslayıp bu sonuca vardığınızı gösterir. Yani siz kendinizi bir numaraya koyduysanız mutlaka ortada iki ve üç numaralar bulunur. Ne zaman kendinize koyduğunuz hedefe ulaştığınıza inanırsanız o zaman durun. Olduğunuz yere bakın ve sahip olduklarınızla mutlu olun. Hedefinize ulaşırken pes etmemeniz ne kadar önemliyse hedefinize ulaşamadığınız zaman başka hedefler için tekrar yola çıkmanız da bir o kadar önemlidir.
Zacharius Usta kitabı kısa ama etkili, bir oturuşta bitireceğiniz türden bir kitap. Kitapları okurken çok çabuk dikkatiniz dağılıyorsa ya da sıkılıyorsanız size bu kitabı kesinlikle tavsiye ederim.
Jules Verne, 8 Şubat 1828 tarihinde 5 çocuklu bir ailenin en büyüğü olarak Nantes, Fransa’da dünyaya geldi. Liman şehri Nantes’da gemileri izleyerek macera ve seyahat hayallerini yeşertti. 12 yaşındayken gemiyle kaçmaya çalışırken babası tarafından yakalandı.
veya.
Çünkü.
Çünkü.
Bundan Böyle
Nedeniyle
veya.
Bu Yüzden.
Çünkü.
veya.
Çünkü.
Çünkü.
Bundan Böyle
Nedeniyle
veya.
Bu Yüzden.
Çünkü.
veya.
Çünkü.
Çünkü.
Bundan Böyle
veya.
Çünkü.
Çünkü.
Bundan Böyle
Nedeniyle
veya.
Bu Yüzden.
Çünkü.
Nedeniyle
veya.
Bu Yüzden.
Çünkü.