J.K. Rowling
YKY
Fantastik
1114
Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı serinin beşinci kitabı olma özelliğinin yanı sıra serinin en uzun kitabı (1114 sayfa) olma özelliğini de taşımaktadır. 2003’de basılan kitap aynı yıl Türkçeye çevrilmiştir. İncelemeye geçmeden önce belirtmem gerekir ki bu inceleme ilk dört kitabı okuduğunuz kabul edilerek yazılmıştır. İlk dört kitabı okumadaysanız yapılan inceleme sizin için “spoiler” içeriyor demektir.
Serinin beşinci kitabı diğer kitaplar gibi hızlıca bizi içine çekiyor. Harry ve Dudley’e Little Whinging’de bir ruh emici saldırır. Harry’de üçüncü kitaptan beri kullandığı ve üzerinde ustalaştığı “Patronus” büyüsü ile ruh emicileri savuşturur. Büyücülerin okul dışında büyü yapması yasak olduğu için okuldan atılmak ile karşı karşıya kalan Harry, Dumbledore’un savunması ile aleyhine oluşturulan mahkemeyi rahatlıkla atlatır. Okula gitmeden önce kitaba adını veren ve vaftiz babası Sirius Black’in gizlendiği “Zümrüdüanka Yoldaşlığı” karargâhında misafir edilir.
Voldemort’un dönüşü, Cedric’in ölümü ve daha birçok yeni sorunla yüzleşen Harry en büyük desteği arkadaşlarından görür. Beşinci senesinde ilk yıllara nazaran daha büyük zorluklarla mücadele eden Harry, evi gibi gördüğü okulda da artık huzurlu hissetmeyecektir. Bakanlığın zorla atadığı, yeni karanlık sanatlara karşı savunma öğretmeni “Dolores Umbridge“ Harry’nin huzurunu bir hayli kaçıracaktır. Okulun bu senesinde Harry’nin bu zorlukları nasıl atlatacağını, daha ne gibi zorluklarla mücadele edeceğini hatta ilk kitapta cevabı verilmeyen soruların yanıtlanacağını göreceksiniz.
Joanne Kathleen Rowling (J.K.Rowling) 31 Temmuz 1965 tarihinde İngiltere’de dünyaya geldi. Ailesi ile birkaç yer değiştirdikten sonra üniversite eğitimine Exeter Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi olarak başladı. Üniversite eğitimini tamamlayınca Londra’ya yerleşti.
veya.
Çünkü.
Çünkü.
Bundan Böyle
Nedeniyle
veya.
Bu Yüzden.
Çünkü.
veya.
Çünkü.
Çünkü.
Bundan Böyle
Nedeniyle
veya.
Bu Yüzden.
Çünkü.
veya.
Çünkü.
Çünkü.
Bundan Böyle
veya.
Çünkü.
Çünkü.
Bundan Böyle
Nedeniyle
veya.
Bu Yüzden.
Çünkü.
Nedeniyle
veya.
Bu Yüzden.
Çünkü.